Binnenland

Volg de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge live op NPO Radio 1

Premier Rutte en minister De Jonge geven vanavond om 19.00 uur een persconferentie waarin zij aanvullende maatregelen zullen aankondigen om het coronavirus in te dammen. De persconferentie is live te kijken en te beluisteren op NPO Radio 1.

Gisteren lekten een aantal van de maatregelen waarover het kabinet overlegde al uit. Er wordt gesproken over het geheel afgelasten van de teamsport voor volwassenen en ook contactsporten waar de anderhalve meter niet te waarborgen is gaan niet meer door.

Voor de maximale groepsgrootte in binnenruimten gelden geen uitzonderingen meer, deze is overal maximaal 30 personen. Buiten is de maximum vier personen.

De horeca wordt naar alle waarschijnlijkheid helemaal gesloten. Daarnaast denkt het kabinet eraan om reizen met het openbaar vervoer alleen toe te staan als dit strikt noodzakelijk is. Op deze manier willen ze het sociale verkeer aanzienlijk beperken.

De maatregelen die vanavond worden aangekondigd gaan vervolgens morgen om 18.00 uur in.

Routekaart

Eerder vandaag lekte een routekaart met maatregelen waarmee het kabinet de tweede golf het hoofd wil bieden uit. Deze is in handen van de Volkskrant. Op de kaart wordt onderscheid gemaakt tussen vier risiconiveaus: Waakzaam, Zorgelijk, Ernstig en Zeer Ernstig.

Uit analyse van de Volkskrant blijkt dat Nederland zich momenteel in niveau 'Ernstig' bevindt. In de grafiek is echter te zien dat Nederland hard op weg is naar niveau 'Zeer Ernstig' te gaan.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie