Binnenland
KRO-NCRV

NS-directeur verwacht meer treinreizen: 'We gaan die kant op'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NS-directeur verwacht meer treinreizen: 'We gaan die kant op'

De president-directeur van de NS verwacht dat het OMT volgende week het advies zal geven dat er weer meer met de trein gereisd kan worden. "We gaan die kant op", zegt hij in Spraakmakers.

Roger van Boxtel over hoe het NS vergaat tijdens de coronacrisis

"Ik hoop echt dat we vanaf volgende week het signaal krijgen dat u weer vertrouwd met de trein kunt." De volksgezondheid blijft volgens Van Boxtel leidend, maar hij ziet steeds meer ruimte om te reizen. "Het aantal opnames blijft dalen. Het gaat de goede kant op."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vliegtuigventilatie

Tot nu toe werd opgeroepen om alleen voor noodzakelijke reizen op pad te gaan. Daarnaast is per 1 juni het dragen van een mondkapje verplicht. De NS trekt volgens Van Boxtel "alles uit de kast" om de reiziger veilig te vervoeren. "We installeren ventilatie in treinen die gelijk is aan die in vliegtuigen." '

'Je rijdt veilig, of je rijdt niet'

Ook roept hij bedrijven en reizigers op, om de reeds genomen voorzorgsmaatregelen te blijven respecteren. "Houd afstand en mijd drukte." De directeur denkt dat de NS met de reeds genomen voorzorgsmaatregelen, meer reizigers op een verantwoordelijke manier aankan. Van Boxtel: "Ook bij de medewerkers is het devies: je rijdt veilig, of je rijdt niet."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie