Binnenland
KRO-NCRV

Spraakmakers biedt pakket oplossingen aan bij minister om mentale gezondheid van mbo-studenten te verbeteren

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Spraakmakers biedt pakket oplossingen aan bij minister om mentale gezondheid van mbo-studenten te verbeteren

De uitzending van het radioprogramma Spraakmakers is maandag 19 juni vanuit de werkkamer van minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In een bijzondere uitzending op NPO Radio 1 zal presentator Ghislaine Plag samen met mbo-studenten een pakket oplossingen aanbieden aan de minister. Deze oplossingen moeten samen de mentale druk op mbo-studenten verlagen.

Mentale druk

16 tot 20 procent van de jongeren heeft ernstige psychische klachten. Voor mbo-studenten is de druk ook hoog, maar voor hun positie is te weinig aandacht. Daarom maakt Spraakmakers zich - samen met 'minister van Oplossingen' Nienke Meijer - hard voor deze groep.

Pakket oplossingen

De afgelopen drie maanden is er in verschillende uitzendingen aandacht geweest voor het probleem en gezocht naar oplossingen. Uit de vele gesprekken met studenten, ouders, docenten, studieloopbaanbegeleiders, student-psychologen, ROC-bestuurders, ambtenaren en werkgevers zijn we samen tot een pakket van vijf oplossingen gekomen.

Deze oplossingen – die we maandag bekendmaken - moet studenten helpen om stress te verminderen, mentaal weerbaarder te worden en hen de ruimte geven meer eigen regie te voeren.

Bijzondere uitzending

Maandag 19 juni zal het hele tweede uur van Spraakmakers (10:30 – 11:30) in het teken staan van het aanbieden van deze oplossingen. Ghislaine Plag is samen met ROC-studenten en minister van Oplossingen Nienke Meijer uitgenodigd op de werkkamer van Dijkgraaf bij OCW.

Minister van Oplossingen

Nienke Meijer is bestuurder en toezichthouder en 'minister van Oplossingen' bij het KRO-NCRV-programma Spraakmakers.

In deze rol pakt ze samen met de redactie grote maatschappelijke problemen aan met concrete en uitvoerbare oplossingen. Dit keer is dat het repareren en voorkomen van psychische problemen bij mbo-studenten. Wil je meer weten of meedenken over een oplossing? Ga naar onze speciale pagina en praat mee.

Ster advertentie
Ster advertentie