Binnenland
NOS

Lammers: 'Alsof Max een inbreker in elkaar slaat en zelf de bak in moet'

foto: Getty Imagesfoto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Lammers: 'Alsof Max een inbreker in elkaar slaat en zelf de bak in moet'

Jan Lammers heeft geen goed woord over voor de internationale automobielfederatie FIA, die Max Verstappen een taakstraf heeft gegeven voor het meermaals duwen van Esteban Ocon na de Grand Prix van Brazilië. 'Dit slaat helemaal nergens op.'

Verstappen werd gestraft door de wedstrijdleiding, omdat hij na afloop de confrontatie zocht met de Fransman die hem in zijn ogen van de zege had beroofd.

Jan Lammers over Max Verstappen

De voormalig Formule 1-coureur vindt dat er teveel nadruk op Verstappens reactie na de race wordt gelegd, terwijl de fout bij Ocon ligt. Die reed de Nederlander bij een inhaalactie van de baan, terwijl hij een ronde achter lag op de koploper van dat moment.

"Ocon moet Max op geen enkele manier in de weg rijden", zegt Lammers op NPO Radio 1. "Dit soort fouten kan gewoon niet, zó onprofessioneel. En hij speelt nu de vermoorde onschuld, terwijl Max een soort plantsoenendienst heeft. Echt heel knullig. Hij had een race geschorst moeten worden."

Lammers is nog niet klaar met zijn tirade: "Het doet mij denken aan een inbreker die je in elkaar slaat, maar dat jij de bak in moet. Natuurlijk moet Max zich na de race beheersen, maar Ocon heeft geen enkele zelfreflectie. Wat een kleffe reactie van hem."

Ocon wast handen in onschuld

Ocon is zich namelijk van geen kwaad bewust. Op Twitter laat de Franse coureur van Force India weten de straf van de FIA te accepteren (of hij zijn tijdstraf van tien seconden bedoelt of de taakstraf voor Verstappen is niet duidelijk). "Maar ik heb zeven keer ingehaald en telkens op een eerlijke manier", laat hij weten.

Ook Lammers weet niet precies wat de taakstraf voor Verstappen inhoudt. "Dat zal een praatje voor officials zijn ofzo. Nou, hoe gemotiveerd zal dat gaan. Max heeft een beetje geduwd, niet geslagen. Ik vond het allemaal wel meevallen hoor."

Ster advertentie
Ster advertentie