Binnenland
NOSNTR

Rotterdam in rouw: 'Het was een mens die de wereld probeerde te redden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rotterdam in rouw: 'Het was een mens die de wereld probeerde te redden'

In Rotterdam zijn op meerdere plekken bloemen neergelegd na de gebeurtenissen van gisteren. Ook door de buurvrouw van de moeder en dochter die om het leven kwamen. Niet alleen bij het huis van deze moeder en dochter wordt gerouwd, ook op andere plekken. Ook waren er bijeenkomsten voor studenten en medewerkers van het Erasmus MC.

Er wordt in heel Rotterdam gerouwd

De drie slachtoffers worden geëerd door de mensen die langskomen om de bloemen te leggen. Ook liggen er foto's van de slachtoffers op de verschillende gedenkplekken.

Groot gemis

Ook bij de huisartsenpraktijk waar de 43-jarige leraar werkte komen veel mensen langs om hem en hun huisarts te eren. "Ik was maandag nog bij hem", vertelt een vrouw verdrietig. Haar man vertelt dat hij het moeilijk had om het aan zijn kinderen te vertellen. "Toen we hadden besloten om toch langs te gaan om bloemen te leggen, hebben we het vertelt, maar het is lastig hoe je zoiets aan je kinderen moet vertellen." Hij was de arts voor het hele gezin. "Hij was altijd super betrokken, echt."

"Het was een mens die de wereld probeerde beter te maken, dat zie je ook aan zijn nevenactiviteiten", aldus de vrouw. "Zowel in de zorg als het onderwijs, ik bedoel hoeveel meer kan je betekenen voor de maatschappij als je daar al aan bijdraagt", vult haar man aan. Ze noemen het een groot gemis en wensen de familie ontzettend veel sterkte. Ook burgemeester Aboutaleb heeft de buurtbewoners nog toegesproken.

Verstoppen

Ook is er op meerdere plekken een minuut stilte gehouden. Voor de studenten die er gisteren bij waren zijn ook meerdere bijeenkomsten georganiseerd. Studente Imke vertelde wat voor impact alles van gisteren op haar heeft. In een poging te vluchten liep ze zo in de richting van de schutter: "We weten nu dat het een vrij gerichte daad was, maar op dat moment wisten we dat niet. Dus op het moment dat hij daar stond en het wapen uit zijn zak haalde waren wij doodsbang." Op dat moment rende ze weg. Ze wist niet waartoe en toen kwam ze in een hoek terecht waar ze niet uit kon. Toen de schutter zich omdraaide rende ze snel weg: "Toen heb ik me verstopt in een werkkamer daar."

Rouwen in Rotterdam

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie