Binnenland
NOS

Dodelijke slachtoffers na schietpartijen in Rotterdam: 'Verdachte was een bekende bij Justitie'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dodelijke slachtoffers na schietpartijen in Rotterdam: 'Verdachte was een bekende bij Justitie'

In Rotterdam zijn op twee plekken schietpartijen geweest, waarbij twee doden zijn gevallen: een vrouw van 39 en een man van 46. Bij het Erasmus MC is een 32-jarige Rotterdammer aangehouden onder het heliplatform van het ziekenhuis.

Persconferentie Rotterdam schietincidenten

Video niet beschikbaar

Na het oppakken van de verdachte verzamelde de Veiligheidsdriehoek zich op het Stadshuis in Rotterdam. De Veiligheidsdriehoek bestaat uit: burgemeester Ahmed Aboutaleb, Fred Westerbeke, politiechef eenheid Rotterdam, en Hugo Hillenaar, hoofdofficier van Justitie.

Dodelijke slachtoffers

Daar vertelde Westerbeke dat er bij de schietincidenten tot nu toe twee doden zijn gevallen. Een vrouw van 39 en een man van 46. Het eerste incident was aan het Heiman Dullaertplein. Daarbij waren meerdere woningen betrokken. In een van die woningen woonde de verdachte zelf ook. Volgens de politie ging het om een gerichte actie. De vrouw is gedood bij een van de woningen, haar dochter van 14 raakte zwaargewond. Voor de verdachte vertrok, stak hij in de woning een brand aan.

Vervolgens is hij richting het Eramus MC gegaan. Daar viel het mannelijke slachtoffer. Hij was een docent verbonden aan het Erasmus MC. De verdachte is een student aan het Erasmus MC. Ook bij het EMC zou de verdachte een brand hebben aangestoken. Volgens sommige berichten zou hij in het ziekenhuis een molotovcocktail gegooid hebben. Dat onderzoekt de brandweer.

Bij de arrestatie had hij een vuurwapen op zak. Hij droeg een kogelwerend vest. De driehoek gaat ervan uit dat hij alleen handelde.

Bekend bij Justitie

De politie doet nog onderzoek naar de motieven van de dader, maar hij was wel een bekende bij justitie. "In 2021 is hij vervolgd en veroordeeld voor dierenmishandeling", zegt Hillenaar.

Persco rdam

Ster advertentie
Ster advertentie