Binnenland

Judoka Anicka van Emden pakt bronzen medaille

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Judoka Anicka van Emden pakt bronzen medaille

[NOS] Judoka Anicka van Emden heeft op de Spelen de bronzen medaille in de klasse tot 63 kilogram veroverd. Ze versloeg de Braziliaanse Mariana Silva met een yuko.

Van Emden werd in de kwartfinales uitgeschakeld voor het zilver en goud, maar plaatste zich via de herkansingen wel voor de strijd om het brons.

De Braziliaanse fans moedigden Silva hartstochtelijk aan, maar Van Emden kreeg de Carioca Arena na twee minuten muisstil door de lokale favoriete op haar zij te gooien met eenzijdige rugworp.

In haar eerste drie partijen had Van Emden nog geen score genoteerd. In de eerste ronde kreeg haar tegenstander Jekaterina Valkova drie straffen, waarna Van Emden de partij probleemloos afmaakte. Een ronde later profiteerde ze optimaal van een strafje voor de Britse Alice Schlesinger.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In die kwartfinales ging het mis tegen Clarisse Agbegnenou uit Frankrijk. Van Emden kreeg al snel een straf tegen. Later kwam daar nog een yuko overheen. Uiteindelijk werd Van Emden na een wanhoopsaanval ook nog op haar rug gegooid, waardoor ze verloor op ippon.

Van Emden moest zich daarna opmaken voor de herkansingen, waarin ze op yuko won van Kathrin Unterwurzacher. Met een binnenwaartse haakaanval kwam Van Emden tegen de Oostenrijkse op het scorebord. Daarna toonde ze zich opnieuw een meesteres in het uitvechten van een duel en kwam ze geen moment meer in gevaar.

Ster advertentie
Ster advertentie