Naar homepage
Binnenland

Betalen we de Efteling straks per minuut?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Betalen we de Efteling straks per minuut?

De prijs voor een dagje uit in Nederland is gestegen. Voor pretparken en attracties met 14 procent. Het grootste pretpark van Nederland, de Efteling, innoveert constant en onderzoekt of het in de toekomst wenselijk is een bezoek per minuut te betalen.

Volgens Efteling-woordvoerder Mariëtte Siezenga gaat het om een proef die vergelijkbaar is met een taximeter. Voorlopig koop je gewoon nog een dagkaartje, want het park voert pas technologische innovaties door, als ze bij de Efteling passen. "We proberen gasten onder te dompelen in een sprookjesachtige omgeving, dus het is nog maar de vraag in hoeverre dit met elkaar matcht."

Spiegeltje, spiegeltje

Om tot de top vijf van attractieparken in Europa te blijven behoren, is de Efteling constant bezig met nieuwe, innovatieve manieren voor vermaak. Zo kun je in één van de Boshoeves van Vakantiepark Efteling een bijzondere spiegel aantreffen; eentje waarmee je een gesprek kunt voeren. De spiegel - die wel wat weg heeft van de spiegel van de stiefmoeder van Sneeuwwitje uit het Sprookjesbos - activeer je door het commando 'spiegeltje, spiegeltje' uit te spreken.

"Het betreft nog een prototype waarvan de vorm en de werking nog niet definitief is. Tijdens de pilot kunnen de gasten die in deze vakantiewoning blijven slapen vragen stellen aan de spiegel. Zo kunnen ze vragen hoe laat de Efteling opent, wat de wachttijden bij attracties zijn, of welke attracties in onderhoud zijn." Net als bij het betalen per minuut moet nog blijken of deze innovatie bij de Efteling past, aldus Siezenga.

Verhoogde prijzen

Ook de Efteling verhoogde de afgelopen jaren de toegangsprijzen en daar zijn volgens Siezenga meerdere verklaringen voor. "Wij kijken continue naar de prijs-kwaliteit-verhouding. We moeten ook geld investeren in het opknappen van bestaande attracties en het ontwikkelen van nieuwe attracties. Dat is nodig om bij de Europese top te blijven horen." Daarnaast heeft ook de Efteling te maken met de landelijke btw-verhoging.

Andere innovatieve projecten in de Efteling

Virtuele Droomvlucht. De attractie Droomvlucht is vanwege veiligheidsredenen niet rolstoeltoegankelijk. Dankzij Virtuele Droomvlucht is het echter wel mogelijk om in een rolstoel via een VR-bril de attractie te beleven, mét een audioverbinding naar familie/vrienden in de attractie zelf.

Boarding Pass. Bij de Python kun je met de Boarding Pass virtueel een plek in de wachtrij reserveren via de Efteling-app of kiosk bij de attractie zelf. Tegen de tijd dat je aan de beurt bent loop je naar de korte wachtrij en in de tussentijd kun je andere attracties bezoeken.

Babbelboom Kniesoor. Deze pratende boom in het Sprookjesbos herkent je via de Efteling-app en spreekt je naam uit, vertelt wat over het weer, of zingt een liedje voor je als je jarig bent.

Help Klaas Vaak Zand Zoeken app. Ga in Vakantiepark Efteling Bosrijk met de hele familie op zoek naar het verdwenen slaapzand. Kies een speelduur en ontdek in het bos de betoverende wereld van Klaas Vaak aan de hand van o.a. verschillende leuke Augmented Reality spellen.

Bron: www.efteling.com

Ster advertentie
Ster advertentie