Binnenland
BNNVARA

Wat is de succesformule van radiozender KINK?

foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is de succesformule van radiozender KINK?

Na zeven jaar afwezigheid keerde in 2019 radiozender KINK terug en met succes. Wat is hun formule? In De Nieuws BV vertelt programmadirecteur Michiel Veenstra over het succes en de grote wens van de zender: een eigen FM frequentie.

De formule is simpel, volgens Veenstra. "We hebben radiomakers, die laten muziek horen die je leuk vindt. Dat is ons geval alternatieve rockmuziek, zoals Oasis, Blur, Nirvana en De Staat. We laten ook dingen horen die nu uitkomen en als je dat leuk vindt, vind je dit ook leuk." Dat lijkt misschien op een algoritme, zoals Spotify je muzieksuggesties geeft, maar het verschil volgens Veenstra is dat bij KINK een DJ je een plaat voorschotelt. "Het is iemand die je iets aanraadt."

Weer terug op FM

Het is hard werken, maar Veenstra krijgt ook veel energie van de positieve reacties. "Als je ziet dat het aanslaat en mensen het in hun hart sluiten, dat geeft energie. Mensen die muziekradio hadden opgegeven, vinden weer een bron van vermaak en kennis." Op dit moment is de zender alleen te ontvangen via DAB+. "Het gaat boven verwachting goed met, maar van de huidige markt gaat 66% nog via FM. Als wij ook op FM zouden zitten zou ons marktaandeel twee of drie keer zo groot kunnen zijn."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie