Achtergrond
KRO-NCRV

Beluister de reportageserie over de Academie voor Zelfstandigheid

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Beluister de reportageserie over de Academie voor Zelfstandigheid

We willen een leven lang leren, dat geldt ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarom is de Academie voor zelfstandigheid opgericht. Daar kun je bijvoorbeeld leren hoe je voor jezelf kunt koken. Spraakmakers-verslaggever Marielle Beers loopt deze week mee.

Maandag: wordt het pasta of toch een smoothie?

Vandaag is ze op Woonzorgpark Willem van den Bergh in Noordwijk, waar ze een rondleiding krijgt van Frans van Kouwen, manager zorg, al noemt hij zichzelf liever manager ontzorgen. Zijn leerlingen werken zo nauwkeurig, dat zelfs hij nog wel eens op de vingers wordt getikt.

Dinsdag: Jose is enorm tevreden met haar tuin

Ook een workshop daten behoort tot de mogelijkheden, zo merkt verslaggever Marielle Beers.

Woensdag: 'Je zoent echt lekker'

Sebastiaan heeft bijna zijn horecacertificaat te pakken en Mariëlle Beers schuift daarom aan in restaurant Plein 6, waar hij stage loopt.

Donderdag: 'Dit is zo'n mooie combinatie'

Kunnen verstandelijk gehandicapten een rol spelen in de grote tekorten op de arbeidsmarkt? Mariëlle Beers spreekt hierover met twee zorgbestuurders, de Ageeth Ouwehand van ’s Heeren Loo en Saskia Baas van Philadelphia. En ze gaat koken met Murat.

Vrijdag: De begeleider mag werkloos toekijken

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie