Achtergrond

Tesla verliest 5.400 euro per minuut

EO
foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Tesla verliest 5.400 euro per minuut

De Amerikaanse autofabrikant Tesla verliest bijna 5.400 euro per minuut. Het bedrijf van miljardair Elon Musk stevent daarmee af op de afgrond. Wat betekent de crisis van dit innovatieve bedrijf dit voor de toekomst van het elektrische rijden?

Elektrisch aangedreven auto’s blijven volgens hoogleraar robotica Maarten Steinbuch de toekomst. Al is het maar omdat de fossiele brandstoffen op termijn op raken. "Alle grote merken zijn bezig met het ontwikkelen van modellen die geen CO2 uitstoten. Uit alle onderzoeken die ik lees blijkt dat de automarkt in 2025 grotendeels elektrisch is."

Autojournalist Carlo Brantsen van het tijdstrift Carros is minder enthousiast. "Die elektrische auto’s rijden allemaal fantastisch maar ze rijden niet erg ver omdat de batterij dan leeg is."

Tesla

Het feit dat Tesla in zwaar weer zit, zegt op zichzelf niets over de toekomst van het bedrijf. "Het bedrijf groeit heel hard en je moet in deze markt eerst fors investeren in grote fabrieken en daarna kun je pas auto’s produceren en verkopen."

Brantsen stelt dat Musk een stap verder is gegaan dan verstandig is. "Je kunt mooie spullen bedenken en ontwerpen, maar het produceren had hij beter over kunnen laten aan experts."

Ster advertentie
Ster advertentie