Achtergrond
NOS

Jan Publiek: waar moet een goede jingle aan voldoen?

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan Publiek: waar moet een goede jingle aan voldoen?

Iedere ochtend stappen de presentatoren van het NOS Radio 1 Journaal even uit het nieuws. In de Kritiek van Jan Publiek behandelen ze vragen, opmerkingen en verbeteringen van jullie, de luisteraars.

Weekoverzicht De Kritiek van Jan Publiek

Redacteur Hoessein Sabir heeft een drukke dag vanwege de Amerikaanse liquidatie van de Iraanse generaal Soleimani. De hele ochtend rende hij op en neer tussen de radio- en tv-studio. ''Ik hoor dat hij niet eens ontbijt heeft gehad'', zei nieuwslezer Catrien Straatman.

Ook gingen we nog even in op onze vormgeving, oftewel: de jingles en tunes. We lieten een fragment horen waarin één van de makers uitlegde waar een goede jingle aan moet voldoen.

Verder ging het deze week over pagina 101 van teletekst. Rond de feestdagen waren daar mooie kerst- en nieuwjaarsgroeten op te zien. Luisteraar Joris vroeg zich af hoe die gemaakt worden.

En luisteraar Tio wilde van presentator Jurgen weten: "Is het dit jaar weleens gebeurd dat er iets heel belangrijks gebeurde en je dacht: podverdorie, zat ik nou maar in de studio?''.

Ster advertentie
Ster advertentie