Achtergrond
KRO-NCRV

'Blijf op Facebook!'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Blijf op Facebook!'

Arjen Lubach roept iedereen op van Facebook af te gaan. Hijzelf zegt er moeite mee te hebben om zijn account op te zeggen, maar hij gaat het tóch doen. Woensdagavond om 20.00 uur. Maar is het echt zo’n moeilijke keuze? Vroeger konden we toch ook zonder… De stelling van Spraakmakers: We kunnen prima leven zonder Facebook.

Video niet beschikbaar

Willem Overbosch, directeur van mkbservicedesk.nl, adviseert ondernemers hoe om te gaan met social media. Hij is er duidelijk over: BLIJF! "Het is onverstandig er af te gaan, als je een groot deel van je business er vandaan haalt. Klanten laten vaak via Facebook weten wat ze vinden van het lokale café of de lokale boekwinkel. Je kan er als ondernemer echt je voordeel mee doen!"

Ook Gerda Scholten ervaart de krácht van facebook. Zij werkt met kinderen met complexe beperkingen en vindt vaak belangrijke informatie op het netwerk. Ze heeft veel internationale contacten op facebook en blijft het medium gewoon gebruiken. "Het is een plek waar mensen met zeldzame aandoeningen elkaar juist kunnen vinden. Sommige ziekten treffen maar 50 mensen op de hele wereld en als je dan een vraag hebt, is er altijd wel iemand die wakker is en je kan antwoorden."

Ook Spraakmaker worden? Meld je aan voor de community!

Wij zijn op zoek naar mensen die met ons willen meepraten en meedenken over onderwerpen op de radio. Daarom willen we graag van jou horen wat jij vindt dat nieuws is. Of wat nieuws zou moeten zijn.

We horen elke dag vooral meningen over het nieuws. Maar is het niet veel interessanter om mensen vanuit hun ervaring aan het woord te laten? Dat alles vanuit het principe: vertel ons wat je weet, niet alleen wat je vindt. Lijkt het jou interessant hierover mee te praten of wil je meer informatie? Mail naar spraakmakers@kro-ncrv.nl of meld je aan!

Ster advertentie
Ster advertentie