Achtergrond
KRO-NCRV

5 dingen die je wil weten over Koningin Máxima

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 5 dingen die je wil weten over Koningin Máxima

Aan de vooravond van het eerste lustrum van Koning Willem Alexander schreef royaltyjournalist Yvonne Hoebe het boek Maxima, vijf jaar koningin van Nederland. Zij vertelde hierover in Spraakmakers. Wij vonden in haar boek minimaal vijf dingen die jij vast niet wist over Maxima.

Video niet beschikbaar

1. Maxima heeft in 2016 ruim 200.000 euro uitgegeven aan haar garderobe.

Ze draagt soms wel 3 outfits per dag, maar is niet te beroerd om af en toe iets te recyclen. Zo droeg ze bijvoorbeeld een keer een groene japon die in 1981 door prinses Beatrix is gedragen. Yvonne Hoebe: "Er gaat niet veel naar de zak van Max."

2. Maxima kan tot tranen toe geroerd zijn door musicerende kinderen.

Ter gelegenheid van haar veertigste verjaardag richtte ze "kinderen maken muziek op". Ze geniet van het plezier dat kinderen beleven aan muziek maken en nodigt kinderen uit om bij haar thuis te musiceren.

3. Maxima en Willem Alexander doen tijdens hun vakantie vaak gewoon zelf boodschappen.

Ook koken ze hun eigen maaltijd en doen daarna de afwas. Maxima is opgegroeid zonder personeel dus is het gewend om huishoudelijke taken te doen.

4. Maxima heeft genoeg aan 5 uur slaap.

Ze is een harde werker, haar staf heeft soms moeite haar tempo bij te houden. Vooral bij buitenlandse reizen. Soms gunt ze haar medewerkers dan een uurtje "uitslapen" tot half 8.

5. Maxima had tijdens de traditionele fotosessie in 2016 een hersenschudding.

Die had ze opgelopen doordat ze een paar dagen daarvoor was gevallen in haar eigen tuin. Die avond was er een besloten feestje op de Eikenhorst. Uiteraard deed de RVD geen mededelingen... "Ze is gevallen maar ze willen niet precies vertellen hoe en wat. Of ze wel of niet te veel gedronken had dat weet ik niet, ze kan ook gewoon gevallen zijn, maar het ging er in ieder geval zeer vrolijk en gezellig aan toe. En dat hoor ik dan van iemand die daar toevallig is ingehuurd", aldus Hoebe.

Ook Spraakmaker worden? Meld je aan voor de community!

Wij zijn op zoek naar mensen die met ons willen meepraten en meedenken over onderwerpen op de radio. Daarom willen we graag van jou horen wat jij vindt dat nieuws is. Of wat nieuws zou moeten zijn.

We horen elke dag vooral meningen over het nieuws. Maar is het niet veel interessanter om mensen vanuit hun ervaring aan het woord te laten? Dat alles vanuit het principe: vertel ons wat je weet, niet alleen wat je vindt. Lijkt het jou interessant hierover mee te praten of wil je meer informatie? Mail naar spraakmakers@kro-ncrv.nl of meld je aan!

Ster advertentie
Ster advertentie