Achtergrond
EO

'Wie zijn kind op social media zet, neemt de gevaren van social media niet serieus'

foto: Wat Jij!? (EO)foto: Wat Jij!? (EO)
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Wie zijn kind op social media zet, neemt de gevaren van social media niet serieus'

Social media expert bij het AD, Jaap van Zessen, is kritisch op het plaatsen van kinderen op social media. Dat zegt hij in de eerste IGTV-aflevering van het Instagramprogramma Wat Jij!? dat te zien is op het account van NPO Radio 1. "Alles wat je nu plaatst, is voor altijd open. We bouwen elke dag een archief op, en je kunt dat over 30 jaar nog terugvinden."

Iedere vrijdag gaan twee influencers met elkaar in discussie over een thema waar kijkers in aanloop naar het debat op konden reageren via stellingen op Instagram Stories. Dit keer stond de vraag centraal of het verstandig om kinderen op social media te zetten. Jaap van Zessen ging hierover in gesprek met influencer Janne Schuijn die haar kind regelmatig post op Instagram.

"Ik heb nog geen bewijzen gezien waarvan ik en mijn partner zeggen dat we ons daarop moeten voorbereiden. Maar natuurlijk zal het voor ons ook altijd een topic blijven, dat we blijven bespreken en evalueren."

Bewuste keuze

Janne deelt op haar Instagram veel over haar gezin en dat doet ze met een bewuste reden. "Onze zoon heeft een aandoening en wij willen laten zien hoe het leven ook kan zijn. Maar het is inderdaad goed om er bewust over na te denken en daarover in gesprek te blijven met je partner."

Jaap van Zessen is vader, maar deelt daar niks over op social media. "Hoe oud kinderen ook zijn, ze weten niet wat er later met die beelden gebeurt. Ze hebben de verantwoordelijkheid nog niet, dus ik vind dat je dat als ouder niet mag bepalen voor die kids."

Wat jij? kijken

Het Instagram TV-programma is te zien via de Instagram-app. Zoek dan op NPO Radio 1, via de Instagram-pagina van NPO Radio 1of klik direct door naar destories van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie