Achtergrond

'Communicatiesector is gebaat bij eierenschandaal'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Communicatiesector is gebaat bij eierenschandaal'

Het schandaal met Fipronil-eieren zal er in ieder geval voor zorgen dat de communicatie-afdeling van de NVWA uitgebreid wordt. Dat stelt Bert Huisjes, omroepdirecteur van WNL, vanmorgen in het Mediaforum op NPO Radio 1.

Het schandaal rond besmette eieren beheerst het nieuws. Opvallend is dat overal andere wetenschappers en deskundigen opgevoerd worden, die allemaal een andere mening lijken te hebben. Zo raadt de NVWA om tot zondag geen eieren te eten, maar stelt Hoogleraar Voedselleer Martijn Katan dat er geen reden is om ons zorgen te maken.

Huisjes vindt het fijn dat er zoveel over het schandaal bericht wordt. ''Eindelijk wordt iets echt uitgediept'', zegt hij. ''Op een normale nieuwsdag was er nooit zoveel over gezegd. Ik heb er nu echt veel over gelezen en je ziet ook goed hoe heel veel bedrijven beduveld zijn door één organisatie.''

'Een keukentrapje is gevaarlijker'

Zorgen over het eten van eieren waren er in het Mediaforum niet. ''Ik was erg blij dat Katan zei dat een keukentrapje gevaarlijker is'', zegt journalist Jan Tromp van de Volkskrant.

Opvallend vonden de heren het interview met de plaatsvervangend inspecteur-generaal van de NVWA wel. Huisjes: ''Je weet dat de NVWA na dit gesprek een heel grote afdeling communicatie op gaat zetten. Deze mensen moeten getraind worden. De hele communicatiesector heeft hier baat bij, terwijl de boeren met de ellende zitten. Als journalist kijk ik daar toch wel met een beetje zorg naar.''

Ster advertentie
Ster advertentie