appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Roxeanne Hazes wint eerste Edison in nieuwe categorie Nederlandstalig

ANP
dinsdag 13 februari 2018 | NOS | Redactie

In Amsterdam zijn de Edison-popprijzen uitgereikt, met voor het eerst een bronzen Edisonbeeldje voor de beste Nederlandstalige productie. Die ging naar Roxeanne Hazes voor haar single In mijn bloed.

"Onze monden vielen open", schrijft de jury. "Hazes vindt zichzelf opnieuw uit als kwetsbare popdiva die put uit rock, pop, levenslied, R&B en dance."

Singer-songwriter Naaz en rapper Ronnie Flex vielen ieder twee keer in de prijzen. Naaz kreeg een Edison als beste nieuwkomer en voor de beste videoclip. Ronnie Flex ontving twee beeldjes voor zijn plaat Rémi, die voor het beste album en die voor de beste hiphopplaat.

Roxeanne Hazes wint eerste Edison in nieuwe categorie

Winnaars

De andere winnaars zijn Chef'Special (categorie pop), Di-rect (rock), Yellow Claw (dance), Thomas Azier (alternative), Tino Martin (volksmuziek) en Wulf (song). De oeuvre-Edison ging naar Nederlandstalige rappionier Extince, onder meer bekend van de hit Spraakwater (1995)

De jury bestond uit muziekjournalisten en radiomakers onder leiding van NPO Radio 2-dj Ruud de Wild.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1