appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio 1: Identiteitsfraude, 50 jaar bevrijding en voetbal in de Eredivisie

ANP
zondag 1 september 2019 | NPO Radio 1 | Redactie

Wat gebeurt er als een crimineel er met jouw identiteit vandoor gaat? In Reporter Radio komen twee slachtoffers aan boord, die hopen op een goede afloop. Daarnaast staat OVT stil bij het begin van de bevrijding, 50 jaar geleden, en hoor je verslag van drie Eredivisiewedstrijden. 

Het zwarte gat van identiteitsfraude

Van tijd tot tijd verschijnen alarmerende berichten in de media over het hand over hand toenemende criminele identiteitsfraude. Allerlei instanties, buiten politie en justitie ook gemeenten, rijksdiensten en financiële instellingen, zijn bezig die voortwoekerende identiteitsfraude te bestrijden.

Opmerkelijk is dat niemand weet hoe groot het probleem precies is. In Reporter Radio, vanaf 19.00 uur, komt de omvang en de aard van de identiteitsfraude aan bod. Twee slachtoffers komen aan het woord, en hopen op een goede afloop.

50 jaar bevrijding 

50 jaar geleden begon de bevrijding van Nederland. In Het Spoor Terug hoor je een verslag van die bevrijding, aan de hand van 25 jaar oude ooggetuigenverslagen. Deze verslagen zijn te horen vanaf 11.00 uur in OVT.

Eredivisie op zondag

Speelronde vijf van de Eredivisie gaat vandaag verder met FC Twente, dat FC Utrecht op bezoek krijgt. Beide ploegen zijn goed begonnen, de promovendus uit Enschede heeft zelfs nog niet verloren.

Na een zware Europese week, en een weekend rust in de Eredivisie, komen Ajax, Feyenoord, AZ en PSV weer in actie in de competitie. De Amsterdammers gaan op bezoek bij Sparta, in Rotterdam.

Feyenoord en PSV, die lange reizen uit Israël en Cyprus achter de rug hebben, nemen het respectievelijk op tegen Willem II en RKC Waalwijk. AZ gaat op bezoek in Arnhem, bij Vitesse.

De Eredivisiewedstrijden op een rij

12.15 uur: FC Twente - FC Utrecht | Nico Wantia
14.30 uur: Sparta - Ajax | Arman Avsaroglu
14.30 uur: Willem II - Feyenoord | Andy Houtkamp
16.45 uur: Vitesse - AZ | Chris Wobben
20.00 uur: RKC Waalwijk - PSV | Richard van der Made

En verder...

- Vertelt Johan van de Gronden, oud-directeur van het Wereld Natuur Fonds Nederland, over bosbranden in de Amazone. Vanaf 10.00 uur in OVT.

- Zijn om 12.00 uur Kim-Lian van der Meij en Marit van Eupen te gast in De Perstribune, van Omroep Max.

- Wordt de winnaar van de NTR Podcastprijs bekendgemaakt, vanaf 21.00 uur in RadioDoc.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1