Binnenland
EONOS

Voor Pieter de Waard is het voetbal van iedereen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voor Pieter de Waard is het voetbal van iedereen

Een flamboyante verschijning met een duidelijke eigen mening en progressieve ideeën. Pieter de Waard wil de voetbalwereld opschudden en hoopt dat te doen als nieuwe voorzitter van de KNVB. Eind mei wordt duidelijk wie Michael van Praag in Zeist opvolgt. De Amsterdammer is bezig aan zijn laatste termijn als voorzitter van de bond en zal daarom aan het einde van het jaar vertrekken.

Zo'n vijf jaar geleden riep Pieter de Waard (58) tijdens een bondsvergadering van de KNVB dat hij in de voetsporen van Michael van Praag wilde treden. "De hele zaal lag blauw." zei De Waard in Langs de Lijn En Omstreken. "Dat is dan een trigger bij mij, dan denk ik bij mezelf: O, lachen? Dan ga ik jullie eens even een paar scheten laten ruiken".

Mijn vader moest het in de krant lezen

Sinds 2006 zwaait De Waard de scepter bij eerste divisie-club Telstar. Financieel altijd langs de rand van de afgrond, maar wel een club met een sympathieke uitstraling. Dat wil hij ook bij de KNVB teweeg brengen.

Daarnaast wil hij Nederland terug brengen naar de absolute top. Daar heeft hij meerdere plannen voor. "Nog meer aandacht voor de breedtesport en dan met name in de kwetsbare leeftijdsgroep bij jongens tussen 15 en 18. Die vallen heel snel uit." Ook wil De Waard een betere en eerlijkere verdeling van het geld, zowel nationaal als internationaal.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om zijn plek in Zeist te veroveren moet De Waard zieltjes winnen. Daarvoor is hij een ware campagne gestart die hem langs alle stemgerechtigden voert. Aangezien hij en zijn gezin voor een autoloos bestaan hebben gekozen is hij aangewezen op het openbaar vervoer.

Als het hem wordt aangeboden zou hij ook nog gebruik kunnen maken van de spelersbus van Telstar. Die is voor de campagne verfraaid met een grote foto van de Telstar-directeur. Naast het portret de hashtag 'Voetbal is van iedereen', een slogan waar hij zich volledig in kan vinden.

Ster advertentie
Ster advertentie