appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Mannen moeten vrouwen beter helpen bij anticonceptie'

ANP Xtra
woensdag 26 september 2018 | NOS | Redactie

Anticonceptie, dat lijkt nog steeds een vrouwending. Maar als het aan het kenniscentrum Rutgers ligt, nemen ook mannen meer verantwoordelijkheid om een zwangerschap te voorkomen. Ze starten vandaag een campagne die mannen bewuster moet maken van hun rol.

'Mannen moeten vrouwen beter helpen bij anticonceptie'

Mannen hebben minder opties dan vrouwen om iets aan anticonceptie te doen: condooms natuurlijk, coitus interruptus (voor 't zingen de kerk uit) of sterilisatie - en dat is dan meteen weer een vrij drastisch middel.

Een vraag die al decennia in de lucht hangt is: waarom zouden mannen geen pil kunnen slikken die een zwangerschap voorkomt? Eens in de zoveel tijd duikt er een bericht op dat zo'n 'mannenpil' er bijna is, maar vervolgens hoor je er niks meer van.

Samen doen

Tot dat de mannenpil op de markt komt is het echt nog een vrouwending. In het Radio 1 Journaal zegt Ineke van der Vlugt van het kenniscentrum Rutgers dat vrouwen wel meer gesteund kunnen worden door hun mannen. "Je kunt veel betrokkenheid tonen zoals bijvoorbeeld meegaan naar de huisarts of je vrouw herinneren aan de pil." Ook de kosten liggen vaak bij de vrouw. Ook dat kan gesplit worden, vindt van der Vlugt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1