appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

Podcast De Dag: waarom blijven piloten werken voor Ryanair?

EPA/NOS
donderdag 9 augustus 2018 | NOS | Redactie

Nederlandse piloten van Ryanair willen staken en sluiten zich daarmee aan bij collega's in Duitsland, Ierland, Zweden en Belgiƫ. De prijsvechter ligt al langer onder vuur vanwege de werkomstandigheden. Joost van Doesburg van Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers legt uit waarom het niet voor elke piloot even makkelijk is om bij een andere luchtvaartmaatschappij aan de slag te gaan.

"De vraag naar piloten is het afgelopen jaar gestegen, maar het zijn vooral net-afgestudeerde piloten die daarvan profiteren."

En Martin Gaus bespreekt de voors en tegen van de World Dog Show, waarvoor deze week 33.650 honden en hun baasjes zijn afgereisd naar Amsterdam. Kritiek op fokkers vanwege rashonden is de afgelopen jaren toegenomen, vertelt Gaus. "Maar dat betekent niet dat je de World Dog Show moet afschaffen. Een hondenshow als deze heeft een voorbeeldfunctie. Met afschaffen krijgen fokkers juist een vrijbrief voor wanpraktijken."

Hoera! De Dutch Podcast Awards!

De Dag is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards van BNR in de categorie Nieuws en Politiek. We waarderen het enorm als je op ons wil stemmen. Dat kan hier

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1