appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Parijs ontploft van vreugde na WK-winst en trots maakt zich meester van Kroaten

AFP
maandag 16 juli 2018 | NOS | Redactie

Al lang voor het fluitsignaal is de menigte in hartje Parijs uitzinnig, maar als het verlossende signaal klinkt, lijkt de boel te ontploffen. Tienduizenden Fransen springen, hossen, steken vuurwerk af en schreeuwen zichzelf schor van vreugde.

Reacties uit Parijs en Zagreb na WK-winst Frankrijk

"Er is complete gekte losgebarsten", zegt correspondent Frank Renout in het NOS Radio 1 Journaal. "Het leek of er een kleine aardbeving was, of de aarde hier in Parijs trilde, zó blij was iedereen."

Zagreb

Ondanks het verlies van Kroatië, wordt er ook in Zagreb flink gefeest, vertelt correspondent Mitra Nazar: "Dat ze de finale hebben gehaald, betekent zo veel voor de Kroaten. Het is toch een beetje alsof Kroatië wereldkampioen is geworden. Deze avond gaat de boeken in als een van de grootste sportoverwinningen van dit land, ook al zijn ze tweede geworden."

De Fransen moesten twintig jaar wachten op een nieuwe wereldtitel. "Dit WK heeft Frankrijk verbroederd, vooral de laatste dagen", zegt Renout. "Jong en oud, zwart en wit, alle lagen van de bevolking; iedereen stond achter het nationale voetbalteam. Dat gaf een heel goed gevoel in Frankrijk."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1