appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Recept in 1 minuut: zoete aardappelstamppot 2.0

Simone van den Berg
maandag 6 januari 2020 | AVROTROS | Stax&Toine

Wat zet je vanavond weer op tafel? Voor inspiratie kun je terecht bij Stax&Toine. Elke dag een recept verteld in één minuut. Vandaag maakt kok Annemieke de Kroon een stamppot 2.0.

Stamppot 2.0

Ingrediënten voor 2 grote porties:

2 grote zoete aardappelen
500 g snijbonen, gesneden
1 el roomboter
1 el komijnzaad
4 sjalotten, in vieren gesneden
6 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
300 g rund- of lamsworstjes of vegetarische

Bereidingswijze:

1.     Schil de zoete aardappelen en snij deze in grove blokken.

2.     Kook of stoom de aardappel met de snijbonen beetgaar in ca. 7 min.

3.     Verhit ondertussen een koekenpan op het vuur en voeg de boter en het komijnzaad toe, bak de sjalotten lichtbruin en leg deze apart in een schaaltje.

4.     Bak de worstjes om en om gaar in een beetje roomboter.

5.     Stamp met een stamper de zoete aardappelstukken met de snijbonen tot een stamppot en roer de sjalotten en tomaatjes erdoorheen.

6.     Breng op smaak met peper en zeezout. Serveer de stamppot met de worstjes.

Geniet ervan!

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1