appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Perstribune
STER Advertentie

Premie overlijdensrisicoverzekering omlaag na stoppen met roken

ANP
vrijdag 27 december 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Wie stopt met roken doet niet alleen goed voor de gezondheid, het loont ook financieel. Toch meldt 60 procent van de mensen dat stoppen niet bij de verzekeraar, waardoor teveel premie wordt betaald voor de overlijdensrisicoverzekering. "Dat scheelt een ruime 300 euro per jaar", zegt Coen de Ruiter, directeur van Independer.

Wanneer je niet zelf laat weten dat je gestopt bent met roken, gaat de premie niet omlaag. Ongeveer 2 op de 3 mensen is hier niet van op de hoogte, blijkt uit onderzoek van Independer, terwijl het wel om veel geld gaat. Over de gehele looptijd van de verzekering kan het bedrag oplopen tot zo'n 4000 euro.

Goede stimulans

Om voor de premieverlaging in aanraking te komen, moet je wel eerst twee jaar gestopt zijn. De Ruiter denkt dat het daarom ook een goede stimulans is voor mensen die bijna twee jaar gestopt zijn en denken "het wordt toch wel moeilijk". Daarnaast kan het lonen om verzekeraars te vergelijken, omdat bepaalde verzekeringen speciaal zijn gericht op niet-rokers.

Hoe zit het met mensen die in de eerste plaats al niet door hebben gegeven dat ze roken? De Ruiter vindt dit onverstandig. "Als je niet eerlijk bent geweest, kan dat uiteindelijk in de uitkering schelen."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1