appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

Mondkapjes en zeep voor vrachtwagenchauffeurs die naar Italië rijden

EPA
dinsdag 25 februari 2020 | NOS | NTR | Redactie

Hoe gaan Nederlandse bedrijven om met de uitbraak van het coronavirus in Italië? Als je daar zaken doet, zeker in de geïsoleerde gebieden, is de kans groot dat je er mee te maken krijgt. Dat geldt zeker ook voor transportbedrijven die op Italië rijden.

Hoe transportbedrijf De Waard zich voorbereidt op coronavirus in Italië

Cees de Waard, directeur van De Waard Transport, ging afgelopen vrijdag direct aan de slag toen de eerste berichten binnen kwamen over besmettingen in Italië: "Mondkapjes en desinfecterende zeep bestellen, voor de chauffeurs."

'We lopen geen risico'

Zijn bedrijf is Italië-specialist en komt er al sinds 1960. Levensmiddelen, agrarische goederen, grondstoffen, zo'n 60 tot 100 vrachtwagens rijden af en aan en bestrijken het hele land.

De kapjes en zeep kwamen pas vandaag binnen. De Waard hoorde van zijn chauffeurs onderweg dat zij zelf al hadden ingeslagen. "Maar we lopen geen risico. We komen niet in de geïsoleerde gebieden, alleen op de randwegen."

Minder orders?

Hij probeert zijn personeel goed te informeren en gerust te stellen. Maar ook de klanten die contact hebben met de chauffeurs en hun huiselijke achterbannen. "Daarom maak ik zelf een informatiebulletin voor alle mensen waar wij mee te maken hebben."

Van teruglopende handel heeft zijn bedrijf geen last. "We voeren nu de orders van vorige week uit. Donderdag en vrijdag weten we meer, dan komen de nieuwe orders binnen. Ik verwacht dat het wel wat minder zal zijn."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1