appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat
STER Advertentie

KPN ziet af van benoeming van in opspraak geraakte topvrouw

AFP
maandag 30 september 2019 | NOS | Redactie

Dominique Leroy gaat toch niet aan de slag bij KPN als topvrouw. Het telecombedrijf heeft zojuist bekendgemaakt af te zien van haar benoeming.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Belgische Leroy werd begin deze maand gepresenteerd als nieuwe bestuursvoorzitter voor KPN en zou op 1 december beginnen. Ze kwam van het Belgische telecombedrijf Proximus.

De afgelopen weken deed justitie in BelgiĆ« meerdere huiszoekingen in een onderzoek naar handel met voorkennis. Leroy had in augustus een pakket Proximus-aandelen ter waarde van 285.000 euro verkocht.

Onzekerheid

Volgens KPN is de onzekerheid door het onderzoek tegen Leroy niet in het belang van het bedrijf en daarom gaat de benoeming niet door. KPN noemt het een moeilijk besluit, omdat het Leroy als een "uitmuntende" topvrouw zag.

Joost Farwerck blijft voorlopig aan als waarnemend bestuursvoorzitter, sinds de Italiaan Ibarra besloot te stoppen als topman van KPN.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1