appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Misschien moeten we ons als culturele sector maar laten uitkopen'

ANP
woensdag 11 november 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Pieter Derks vond het pijnlijk toen premier Rutte vorige week mompelde dat de sportschool een uitlaatklep voor mensen was en daarom open mag blijven en de theaters niet. "Alsof een loopband de enige manier is om de zinnen te verzetten en een mooie voorstelling je niet opgelucht en energiek de zaal uit kan laten lopen", zegt hij in De Nieuws BV.

Druktemaker Pieter Derks - Positief denken

Ondanks het droevige vooruitzicht probeert Derks positief te blijven, want het virus is nu eenmaal niet logisch of redelijk. "Elke maatregel is arbitrair, en als het helpt om sneller weer open te kunnen dan moet het maar. En als ik gewoon niet naar de IKEA ga hoef ik ook niet te zien hoe daar wél honderden mensen in elkaars huig staan te hijgen."

Toen Derks las dat de culturele lockdown eigenlijk helemaal geen verschil maakt en het meer symboolpolitiek is, werd de cabaretier even moedeloos. "Als het ze zó weinig kan schelen, dacht ik, moeten we ons misschien maar laten uitkopen. Dat we als culturele sector tegen Mark Rutte zeggen: yo, Mark, het is inmiddels wel duidelijk dat jullie liever hebben dat we ermee ophouden, ik zou zeggen: doe een goed voorstel en we stoppen ermee. Ik stel voor dat we de nertsenhouders even als richtlijn hanteren - anderhalf miljoen per zzp'er."

Druktemaker Pieter Derks - Positief denken

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1