appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

#JanPubliek: de UvA, 'meiden' of 'vrouwen' & interviews met politici

NPO Radio 1
vrijdag 23 oktober 2020 | NOS | Redactie

Iedere ochtend stappen de presentatoren van het NOS Radio 1 Journaal even uit het nieuws. In de Kritiek van Jan Publiek behandelen ze vragen, opmerkingen en verbeteringen van jullie, de luisteraars.

Dit waren de beste inzendingen van deze week:

1. De band met de UvA

In het programma spreken we vaak met wetenschappers en die willen nogal eens aan dezelfde universiteit verbonden zijn. Maar de Universiteit van Amsterdam kwam voor een van onze luisteraars wel erg vaak terug in de uitzending.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2. 'Meiden'

Wanneer is een vrouw een vrouw, en wanneer een meisje? En welk woord gebruik je dan? Soms is het best lastig, dus wilde luisteraar Rutgerd wel eens weten hoe wij daar over denken.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3. Afspraken met politici

Trump zette een volledig interview online van 60 Minutes, nog voordat het uitgezonden was door het programma zelf. Krijgen Nederlandse politici eigenlijk ook de beelden als zij geïnterviewd worden? Verslaggever Lars Geerts legt uit hoe de NOS omgaat met interview-afspraken en beeldrechten.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1