appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

Radiomaker Peter van Bruggen krijgt Ere-Zilveren Reissmicrofoon

Peter van Bruggen in 1994 (ANP)
donderdag 21 mei 2020 | NOS | Redactie

Peter van Bruggen krijgt dit jaar de Ere-Zilveren Reissmicrofoon, de oeuvreprijs voor radiomakers en -programma's met een bijzondere staat van dienst. Dat heeft juryvoorzitter Vincent Bijlo bekendgemaakt in het NOS-programma Met het Oog op Morgen.

Van Bruggen werd in de jaren 80 bekend met het programma Het Weeshuis van de Hits. Later, in de jaren 90, presenteerde hij met Jeanne Kooijmans de ochtendshow The Breakfast Club op Radio 3. Bijlo noemt Van Bruggen "een van de beeldendste radiomakers die ik ooit heb gehoord".

In 2013 won Van Bruggen voor zijn radioloopbaan al de Marconi Oeuvre Award. Nu maakt hij voor NPO Radio 5 de podcast Soundcheck, over wereldberoemde pophelden.

Nominaties

Voor de Zilveren Reissmicrofoon zijn dit jaar NPO Radio 2-dj Stefan Stasse, het BNR-radioprogramma Big Five en de NTR-podcast Virus Verhalen genomineerd. Op 25 juni wordt de winnaar bekendgemaakt.

De prijzen zijn vernoemd naar Eugen Reiss. In 1924 verbeterde hij de microfoons zo dat bijna iedereen bij de radio deze ging gebruiken.

Radiomaker Peter van Bruggen krijgt Ere-Zilveren Reissmicrofoon

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1