appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend
STER Advertentie

Dennis raast over het land. Tijd voor een boek op de bank

NPO Radio 1 Boekenpodcast
zondag 16 februari 2020 | NTR | Redactie Twitter

Welke boeken zijn absoluut de moeite waard? Presentatoren van NPO Radio 1 vertellen in de Boekenpodcast over boeken die hen aanspreken.

Er gaat geen dag voorbij of in een van de programma’s op NPO Radio 1 is een schrijver te gast van een nieuw boek dat is verschenen. Dat kan een roman zijn, maar ook een non-fictie boek. 

"We vragen onze presentatoren twee of drie boeken te kiezen die in hun programma aan de orde zijn geweest", vertelt NPO Radio 1-podcastcoördinator Wim Eikelboom. "Het is geen recensie-podcast, maar vooral een inspiratie-podcast, waarin je als luisteraar tips aangereikt krijgt over boeken waarover onze presentatoren enthousiast zijn."

In alweer de 20e aflevering vertellen Lidewijde Paris (Nieuwsweekend – Omroep Max) en Chris Kijne (Bureau Buitenland - VPRO) over de volgende vier boeken:

* How Democracies Die, van Daniel Ziblatt en Steven Levitsky

* Vrijwillig naar Auschwitz, van Jack Fairweather

* All the King's Men, van Robert Penn Warren

* Zwarte schuur, van Oek de Jong

Boekenpodcast

De NPO Radio 1 Boekenpodcast verschijnt tweewekelijks op vrijdag. Onze presentatoren bespreken in wisselende duo’s recent verschenen boeken. De podcast is hier te beluisteren.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1