appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Dag
STER Advertentie

Hadewych Minis doet de Dames: 'Ik wil alle kleuren van mijn stem ontdekken'

Hadwych doet de dames
donderdag 16 januari 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Hadewych Minis brengt een muzikale ode aan een eeuw Nederlandse zangeressen. In haar voorstelling Hadewych Doet De Dames vertolkt ze samen met het Matangi Kwartet 22 bekende en onbekende liederen. In De Nieuws BV geeft ze samen met het kwartet een voorproefje.

Hadewych Doet De Dames

In Hadewych Doet De Dames laat Hadewych Minis alle tijdsbeelden, emoties en kleuren de revue passeren. In combinatie met het Matangi Kwartet, Marijn van Prooijen op bas en Leon Klaase op drums stort Hadewych zich op 22 nummers, waar ze haar eigen draai aangeeft.

Voorstelling gaat alle kanten op

Minis: "Sommige songs zijn heel dicht bij het origineel gebleven, terwijl anderen zich makkelijk lieten masseren. 'Mijn hart kan dat niet aan' van Frédérique Spigt schreeuwde 'blijf van mij af; ik ben perfect zoals ik ben'." Minis vertelt dat ze geen zin heeft om te kiezen tussen genres. Vandaar dat de voorstelling alle kanten op gaat: "Ik wil alle kleuren van mijn stem ontdekken."

Hadewych Minis

De Avond gaat van hot naar her. We gaan alle kanten op. We gaan van zomer naar winter, van Maastricht naar Amsterdam, van klein tot groot en van lief tot boosaardig.

Hadewych Minis en Matangi Kwartet met Vang Me

Feest en een uitdaging

Hadewych vindt het een feest om zo veel liedjes van iconische zangeressen te mogen spelen. Toch blijft het een uitdaging om 'De Dames' te evenaren: "Ik vind 'Why Tell Me Why' van Anita Meyer best ingewikkeld, want dan sta ik enorm te dansen en te zingen tegelijkertijd."

In het bijzonder wordt Hadewych geroerd door 'Amsterdam Huilt' van Zwarte Riek. Beide oma's van Hadewych hebben Joodse onderduikers opgevangen tijdens de tweede wereldoorlog. Daarom vindt Minis het belangrijk om dit verhaal te vertellen in haar voorstelling. "Ze hadden dit geweldig gevonden denk ik", zegt Minis over haar oma's die inmiddels overleden zijn.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hadewych Doet De Dames gaat dinsdag 21 januari in première in De Kleine Komedie in Amsterdam. Daarna toert de voorstelling tot eind april door het hele land.

Hadewych Doet De Dames

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1