appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Wat als Antarctica straks bewoonbaar is?

ANP
zaterdag 13 juli 2019 | VPRO |

De hele wereld verandert door klimaatverandering. De poolkappen smelten, de zeespiegel stijgt. Sommige landen worden onbewoonbaar, anderen worden juist bewoonbaar; continent Antarctica verschijnt onder het ijs vandaan.

Voor Project Antarctica, een initiatief van De Groene Amsterdammer, schrijven ruim 60 schrijvers, dichters, wetenschappers en journalisten een verhaal over de wereld na klimaatverandering. Want als de poolkappen smelten en Antarctica bewoonbaar wordt. Hoe ziet het leven er daar dan uit?

Hanna Bervoets - Denkt u dat Samoa's niet kunnen skien?

Hanna Bervoets, schrijver en toekomstige gast bij Zomergasten, schreef een reactie op een afwijzingsbrief. Verstuurd op 16 maart 2150 te Yagan Town. Er was een vacature waarvoor de schrijver is afgewezen. Waarom ze toch aangenomen moet worden, en wat er allemaal aan vooraf is gegaan, hoor je in het verhaal Denkt u dat Samoa’s niet kunnen skiën?

Auke Hulst - LichtLand

Romanschrijver Auke Hulst pende ook een verhaal neer voor het project: LichtLand. Het speelt zich af in het jaar 2141, en gaat over gaat over een speciaal implantaat dat kan helpen om in de vele donkere dagen, depressies te voorkomen.

Babah Tarawally - Lunchen in Mofou

En ook schrijver en journalist Babah Tarawally schreef één van de verhalen. Het gaat over een tijd waarin toeristen en migranten Antarctica bevolken. Hoe ze de extreem koude temperaturen aankunnen? Dat ondervindt het hoofdpersoon van Lunchen in Mofou aan den lijve.

Meer kunst en cultuur?

Nooit Meer Slapen is het cultuurprogramma van de VPRO. Elke maandag- tot en met vrijdagnacht tussen 00.00 en 02.00 uur hoor je diepgravende gesprekken over cultuur, literatuur, film, muziek, theater en kunst op NPO Radio 1. Terugluisteren? Dat kan uiteraard via de podcast.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1