appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
STER Advertentie

'Paul Witteman moet een eigen straat krijgen'

ANP
vrijdag 23 november 2018 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Paul Witteman stopt met de presentatie van het politieke discussieprogramma Buitenhof. Dat gebeurt op zijn eigen verzoek. Witteman stopt, omdat hij naast Buitenhof op zondag ook het programma Podium Witteman op dezelfde dag presenteert. In het Mediaforum is niets dan lof voor de 72-jarige presentator.

Het Mediaforum over Paul Witteman
Zo zegt Bert Huisjes, directeur van omroep WNL: "Ik vind hem echt een iconische journalist voor de publieke omroep en de VARA. Paul Witteman is uitgegroeid tot een van de iconen van de opiniƫrende journalistiek." Volgens Huisjes moet daarom een straat naar Witteman vernoemd worden, bijvoorbeeld op het mediapark.

Vroeger anders

Naast dat Witteman een van de vaste presentatoren van Buitenhof is, presenteerde hij ook Het Lagerhuis en Pauw en Witteman samen met Jeroen Pauw. Volgens Bert Huisjes is Witteman gegroeid als presentator over de jaren heen. "De eerste keer dat ik hem zag dacht ik dat die man niet kon presteren, maar toen hij ook in Pauw en Witteman aan de slag ging, werd hij echt de meester van de televisie-interviews."

Te links

Op de kritiek dat Witteman 'te links' was heeft Huisjes niks. "Hij deed de VARA recht aan. Fijn om te zien dat hij kleur bekende, ook al zit ik anders in de wedstrijd." Witteman (72) heeft Buitenhof twee periodes gepresenteerd: van 1995 tot 2006 en vanaf 2014. Zijn laatste uitzending is op 9 december.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1