Cultuur & Media
AVROTROS

Tijs van den Brink: 'Ik probeer niemand de religie in te duwen'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Tijs van den Brink: 'Ik probeer niemand de religie in te duwen'

"Ik zit daar met mijn eigen levensovertuiging, en volgens mij probeer ik niemand in de richting van een religie te duwen, maar ik zit daar wel met mijn eigen levensovertuiging. En dat zie je terug in de onderwerpskeuze. Deze week hadden we het bijvoorbeeld over antisemitisme, dat gaat mij aan het hart", vertelt Tijs van den Brink, presentator bij de EO, over op welke manier hij bij talkshow Op1 de kleur van zijn omroep laat doorklinken.

#441 - Tijs van den Brink: 'God is altijd anders dan je denkt, het is geen wiskunde' - MISCHA!

Afgelopen week nodigde de redactie van Op1 schrijver David de Vos uit, die in zijn nieuwe boek wat kritische noten kraakt over de evangelische wereld. "We hebben met elkaar afgewogen: willen we hem in de uitzending? Hij is ook kritisch op een deel van onze eigen achterban. Maar ik ben journalist, ik ben er om de waarheid aan het licht te brengen. Als dit aan de hand is dan moeten we het er over hebben."

Caroline van der Plas en de paus

In Adieu God? praat Van den Brink met bekende Nederlanders over het geloof. "Als Caroline van der Plas dan vertelt dat ze een bezoekje brengt aan de paus vraag ik haar: wat zou hij moeten doen om jou weer terug te krijgen? Waarmee ik haar niet probeer terug te duwen naar de religie, ze heeft alle vrijheid om te zeggen: ik ga niet terug naar de kerk. En dat deed ze ook. Ze vertelde dat ze liever naar 't café gaat. Dat vind ik een leuk antwoord."

#441 - Tijs van den Brink: 'God is altijd anders dan je denkt, het is geen wiskunde' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie