Cultuur & Media

Vincent Bijlo stoort zich aan 'RRRadio 1-toontje'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vincent Bijlo stoort zich aan 'RRRadio 1-toontje'

[AVROTROS] "Op een gegeven moment vallen Radio 1-presentatoren in een bepaalde Radio 1-toon: Dit is rrradio éénnn en wat is er vannndaag in het nnnieuwsss? Het is een soort DJ-toontje." Cabaretier en schrijver Vincent Bijlo vertelt in het NPO Radio 1-programma APPRADIO wat hem opvalt aan de radiozender. Iedere week wordt aan een andere radiominnende BN'er gevraagd wat hij of zij zou veranderen als je zendermanager zou zijn van NPO Radio 1.

Als ik de baas zou zijn van NPO Radio1... Vincent Bijlo

'Praat op een gewone toon'

Bijlo draagt verschillende verbeterpunten aan. "Gooi de studiodeuren open. Je moet de studio nooit geluiddicht maken. Als het buiten lekker weer is, moet het in de studio ook lekker weer zijn. Maak de vormgeving minder druk en probeer er nog meer één station van te maken." Ook voor de NPO Radio 1-presentatoren heeft Bijlo nog wat tips: "Praat op een gewone toon en je hoeft niet elke tiende van een seconde vol te babbelen. Mensen moeten meer ruimte nemen op de radio en meer ruimte krijgen."

Publieke omroep in valkuil Haagse politiek

Tot slot waarschuwt Bijlo voor de bezuinigingen op de publieke omroep: "die gaat ten koste van alles waar de publieke omroep nou juist voor zou moeten staan: verdieping, levensbeschouwing, andere tijden, maar ook nachtradio en opleiding. De publieke omroep graaft haar eigen graf als ze dit gaat doorvoeren. Want dan kan Den Haag echt zeggen van ja nu doen jullie precies hetzelfde als de commerciëlen, dus nu kunnen jullie helemaal opheffen. Dus eigenlijk valt de publieke omroep in de valkuil die de Haagse politiek voor ze graaft."

APP RADIO

In het NPO Radio 1-programma APP RADIO krijgen luisteraars iedere vroege donderdagochtend tussen 04:00 en 06:00 uur de kans om hun mening te geven over hun zender NPO Radio 1. Wil jij ook reageren op de stellingen en je mening geven over de programma's op NPO Radio 1, doe dat dan via de Radio 1 App of bel tijdens de uitzending op 0800-1121. APP RADIO wordt gepresenteerd door Mischa Blok en Jacob de Vries.

Ster advertentie
Ster advertentie