Cultuur & Media
AVROTROS

Titia Hoogendoorn: "Politiek is als Game of Thrones: als je er niks van begrijpt is er niks aan"

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Titia Hoogendoorn: "Politiek is als Game of Thrones: als je er niks van begrijpt is er niks aan"

"Als je je niet verdiept in politiek blijft het saai. Doe je dat wel, dan wordt het niet alleen boeiender, maar krijg je ook meer grip, zekerheid en voel je je minder machteloos", dat vertelt acteur, schrijver en podcastmaker Titia Hoogendoorn in MISCHA!.

#449 - Titia Hoogendoorn: 'Hoe meer je weet, hoe meer grip je krijgt' - MISCHA!

Hoogendoorn schreef samen met Nienke Schuitemaker het boek Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen, daarin maakt het duo de vergelijking met Game of Thrones. Hoogendoorn: "Daarin zitten zoveel karakters, zoveel werelden. Dat is best wel saai, maar omdat iedereen fan was, gingen mensen zich erin verdiepen en werd het leuk."

Boek over rijangst, Instagramserie over afval in tuin

Van zaken waarmee Hoogendoorn in haar leven te maken krijgt maakt ze graag een project. Zoals met haar rijangst, waarover ze een boek schreef. "Ik kwam erachter dat heel veel mensen daar last van hadden maar er niet voor durfden uit te komen." En van afval dat in haar tuin wordt gedumpt - van onderbroeken tot afgeknipte teennagels - maakte ze een Instagramserie. Hoogendoorn: "Dat is het beste van mijn werk: als ik iets vind, en ik ik denk: hier zit iets in: dan maak ik daar een project van. "

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie