appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

Minister verdedigt deal met miljardair Epstein

AFP
donderdag 11 juli 2019 | NOS | Redactie

De Amerikaanse minister van Werkgelegenheid staat nog altijd achter een deal die hij in 2008 als aanklager sloot met miljardair Jeffrey Epstein.

Minister Acosta verdedigt zich in Epstein-affaire

Critici vinden dat Alex Acosta moet aftreden omdat de beurshandelaar wegkwam met een lichte straf voor kindermisbruik, maar Acosta vindt de overeenkomst nog altijd verdedigbaar.

De deal kwam opnieuw in de publiciteit omdat Epstein begin deze week opnieuw werd aangehouden op verdenking van grootschalig kindermisbruik. Daar was hij in 2007 ook al eens voor opgepakt, maar door een akkoord te sluiten met aanklager Acosta kreeg hij een lichte gevangenisstraf in ruil voor een bekentenis over gedwongen prostitutie.

Epstein kreeg dertien maanden cel en mocht overdag de gevangenis verlaten om te werken. Wel werd hij geregistreerd als zedendelinquent en moest een schadevergoeding betalen. Zijn dertig slachtoffers werden pas over de lichte straf ingelicht toen de zaak al rond was.

"We kozen hiervoor omdat we wilden dat Epstein een celstraf zou krijgen", zei Acosta op een persconferentie van een uur over de zaak. "Hij was en is een seksueel roofdier."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1