appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: dr Kelder en Co
STER Advertentie

'Sociale media hebben oppositie Turkije geholpen'

ANP
maandag 24 juni 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Erdogan feliciteert de nieuwe burgemeester van Istanbul. Ook in de tweede verkiezing won oppositiekandidaat Ekrem Imamoglu. "Sociale media hebben in zijn voordeel geholpen", aldus tv-recensent Haroon Ali in Spraakmakers. Hij was twee weken geleden nog in de Turkse hoofdstad.

Het Mediaforum met Ronald Ockhuysen en Haroon Ali

Terwijl Imamoglu het goed doet online, was dat op straat wel anders. Daar kon je de regeringspartij AKP overal vinden. Zo stonden er vele kraampjes van de regeringspartij op pleinen en kwamen er leuzen uit speakers bij de veerboothaltes. Ook op de Turkse televisie was de oppositie niet te vinden. Ali: "Op de staatstelevisie is daar geen ruimte voor."

Ali kon het niet geloven. "Mensen op straat vertelde mij: ‘mark my words, het tijdperk van Erdogan is voorbij’." Hij vindt het jammer dat hij nu niet bij het ‘feest’ in Istanbul is. "Het is erg bijzonder nieuws dat zowel Ankara als Istanbul nu in handen is van de oppositie."

 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1