Buitenland
NOSNTR

Trump: relatie tussen VS en Verenigd Koninkrijk beste ooit

foto: REUTERSfoto: REUTERS
  1. Nieuwschevron right
  2. Trump: relatie tussen VS en Verenigd Koninkrijk beste ooit

Als het Verenigd Koninkrijk straks uit de Europese Unie stapt, wacht het land een geweldige handelsdeal met Amerika. Dat zei president Trump in een gezamenlijke persconferentie met premier May.

Trump: relatie tussen VS en Verenigd Koninkrijk beste ooit

"Of een eventuele deal wel zo geweldig is voor de Britten is echt nog de vraag", vertelt correspondent Tim de Wit in Nieuws en Co. "We weten ook hoe Trump er altijd voor zal zorgen dat het 'America first' is. Dat zorgt wel voor discussie hier."

Trump ziet mogelijkheden tot wel twee of drie keer de groei van de huidige handel. Volgens premier May hebben beide landen besproken wat onderdeel van de deal zou moeten zijn. Als de brexit een feit is, zijn er volgens haar veel meer mogelijkheden voor handel. Trump voegde daar aan toe dat hij denkt dat een brexit goed zou zijn voor het Verenigd Koninkrijk.

De Amerikaanse president roemde de verhouding tussen beide landen en noemde de relatie "het beste bondgenootschap dat de wereld ooit heeft gekend". Lovende woorden had Trump ook voor May, die eind deze week terugtreedt als premier. Hij noemde haar een "geweldige professional" en zei dat hij met veel plezier met haar heeft gewerkt.

Ster advertentie
Ster advertentie