appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Filemon Wesselink helpt jongeren met autisme: 'Je moet heel veel structuur aanbrengen'

Pexels
woensdag 1 april 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Geen regelmaat, oude structuren vallen weg en er is veel onduidelijk. De coronacrisis zorgt voor veel onrust bij jongeren met autisme. Filemon Wesselink is verbonden aan Digibende, een ontwikkelcentrum voor jongeren die op school niet meekomen.

Deze week hebben ze live online-programma ontwikkeld zodat jongeren weer structuur in hun leven krijgen, in De Nieuws BV vertelt hij over het platform.

Het Allermooiste met Filemon Wesselink

Dat Filemon Wesselink werkt bij Digibende is geen toeval, Wesselink heeft zelf ooit de diagnose gehad. "Ik merk wel, en dat hebben de jongeren bij ons nog veel meer, dat je maar door gaat met vragen stellen en nieuws zoeken, eigenlijk met lichtpuntjes zoeken."

Groot talent

Wesselink vertelt dat jongeren met autisme juist een groot talent hebben voor de digitale wereld en voor programmeren. "Dat zijn juist de mensen die we op dit moment nodig hebben."

Normaal komen jongeren bij Digibende fysiek bij elkaar en krijgen ze les, maar door het coronavirus zitten de jongeren thuis. Door online samen te komen en verder te gaan met de lessen, krijgen zij hierdoor structuur terug en worden ouders ontlast. 

Het Allermooiste met Filemon Wesselink

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1