appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan
STER Advertentie

'Routeplanners moeten straten met scholen vermijden'

ANP
maandag 25 november 2019 | NOS | Redactie

Routeplanners en navigatie-apps moeten straten met scholen gaan vermijden in hun kortste en snelste routes. Op die manier kan onnodig verkeersgevaar voor kinderen voorkomen worden, vindt de ChristenUnie in de Tweede Kamer.

'Routeplanners en navigatie-apps moeten straten met scholen vermijden'

"Tegenwoordig gebruiken we allemaal Waze, Google Maps en TomTom", zegt Kamerlid Stieneke van der Graaf in het NOS Radio 1 Journaal. "Ontzettend handig, maar er zit ook een keerzijde aan. Tijdens de spits in file langs een basisschool rijden kan tot gevaarlijke situaties leiden."

Ze wil dat verkeersminister Van Nieuwenhuizen (VVD) met de Vlaamse minister Ben Weyts optrekt, die in gesprek is met de bedrijven die de apps ontwikkelen. Van der Graaf: "Het kost misschien een minuutje langer, maar is een stuk veiliger."

Ze doet haar voorstel vandaag in het Kamerdebat over verkeersveiligheid.

'Routeplanners en navigatie-apps moeten straten met scholen vermijden'

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1