appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: WNL Opiniemakers
STER Advertentie

Door wind deel van dak AZ-stadion ingestort, geen gewonden

NOS
zaterdag 10 augustus 2019 | NOS | Redactie NOS Twitter

Een deel van het dak van het AZ-stadion in Alkmaar is ingestort door de harde wind. Puin bedekt een deel van de lange zijde van het stadion. Er zijn geen gewonden. Voor zover bekend waren er geen bezoekers in het stadion.

"We zijn blij dat hier geen menselijk leed heeft plaatsgevonden", zegt de algemeen directeur van AZ, Robert Eenhoorn. "Dit heeft ons compleet verrast. Wat de schade is, gaan we onderzoeken."

De selectie van AZ zou vandaag trainen in het stadion, maar is uitgeweken naar het trainingscomplex van de club. Morgen zou een wielerevenement worden gehouden. Dat is afgelast.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van AZ is komende donderdag. De club speelt dan in de derde voorronde van de Europa League tegen FC Marioepol. Komende maandag al speelt Jong AZ thuis tegen Jong Telstar. Niet duidelijk is of deze wedstrijden in het AFAS-stadion kunnen worden gespeeld.

Niet veilig

"Ik wil niet op de zaken vooruitlopen", zegt algemeen directeur Eenhoorn. "Maar er kan pas worden gespeeld in het stadion als het veilig is, en daar is nu geen sprake van.

Het stadion is geopend in 2006. Sinds drie jaar liggen er zonnepanelen op het dak van het stadion. Onduidelijk is of dat van invloed is geweest.

Aan de buitenkant van het stadion is weinig te zien. De toegangswegen naar het stadion zijn afgesloten met hekken.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1