appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Verkeerd schooladvies duizenden achtstegroepers door fout in eindtoetsen

ANP
dinsdag 21 mei 2019 | NOS | Redactie

Door een fout heeft een op de tien leerlingen uit groep 8 op de basisschool een verkeerd schooladvies gekregen. In de meeste gevallen hebben de leerlingen een te hoog advies gekregen. Het gaat om een groep van ongeveer 20.000 leerlingen.

Dit heeft minister Slob van Onderwijs bekendgemaakt.

De leerlingen hoeven de eindtoets niet opnieuw te maken. Er wordt wel een nieuw advies berekend en dan kunnen middelbare scholen de leerlingen misschien toch anders plaatsen.

Advies

De fout is niet gemaakt bij de leerlingen die de CITO-toets hebben gedaan. Het gaat om groep 8-leerlingen die de IEP Eindtoets, ROUTE 8, DIA-eindtoets of AMN-toets hebben gemaakt. De leerlingen hebben door de fout bijvoorbeeld een havo/vwo- in plaats van een vmbo gl-tl/havo-advies gekregen.

Minister Slob spreekt over een "buitengewoon vervelende situatie".

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1