appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Vertrouwen in plaats van wantrouwen: 'Veel te simpel'

ANP
zondag 17 januari 2021 | WNL | Floortje van Gameren

In al de commentaren en analyses over de val van het kabinet als gevolg van de toeslagenaffaire gaat het over wantrouwen dat zou domineren bij de overheid richting de burgers. Beter is het om uit te gaan van vertrouwen, zo klinkt het. Volgens GroenLinks-leider Jesse Klaver zou zelfs de verzorgingsstaat opnieuw moeten worden opgebouwd, gebaseerd op vertrouwen in de mensen. Veel te simpele redeneringen en zelfs een  recept voor ongelukken, volgens de gasten van WNL Opiniemakers.

Zo kan de afloop van de toeslagenaffaire de geboorte inluiden van opnieuw grote problemen en massale verontwaardiging, tot een enquête of zelfs de val van een volgend kabinet. 

Kijk hier naar de analyse van historicus en opiniemaker Geerten Waling, oud PvdA-Tweede Kamerlid Jacques Monasch en ondernemer Annick van der Lof.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1