appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
STER Advertentie

Angela de Jong: 'Als Gordon enthousiast over mij is, doe ik mijn werk niet goed'

ANP
vrijdag 11 januari 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

Televisierecensent Angela de Jong reageert in Spraakmakers op NPO Radio 1 op de kritiek van Gordon in De Wereld Draait Door. Hij verweet De Jong in haar columns te veel op de persoon te spelen. "Ik heb benoemd dat Humberto een imagoprobleem heeft door zijn overspel. Als je dat op de man spelen vindt, dan moet je je broek niet op je enkels laten vallen."

Bekijk hier het hele Mediaforum

Lange tenen en grote ego's

Het probleem is volgens De Jong dat de tenen in medialand ontzettend lang zijn. "De ego’s zijn enorm groot, de belangen zijn groot. En de meest gehoorde zin is 'schat, wat was je geweldig vanavond'." Op het moment dat iemand kritiek uit, dan komen mensen in de problemen, zegt De Jong. "In de politiek of voetbal zijn ze gewend dat ze kritisch gevolgd worden en daar piepen ze niet."

Maar ze vat Gordons uitspraken op als compliment. "Op het moment dat Gordon enthousiast over mij is, dan doe ik mijn werk niet goed. Zo simpel is het."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1