Achtergrond
KRO-NCRV

Chef AD Haagse Courant: 'We zitten even op het strafbankje'

foto: Raadslid Nino Davituliani | Groep de Mosfoto: Raadslid Nino Davituliani | Groep de Mos
  1. Nieuwschevron right
  2. Chef AD Haagse Courant: 'We zitten even op het strafbankje'

"Mensen willen steeds vaker inzage in onze stukken voor publicatie. Ook wordt meer en meer gezegd dat een stuk na een tijdje van de site moet, of dat het veranderd moet worden. Het gaat over de toon of over de context van een verhaal. Wat vroeger alleen gewoonte was binnen de parlementaire journalistiek, sijpelt nu door tot de kleinste regioredacties." Dat zegt Axel Veldhuijzen, chef AD Haagse Courant in Spraakmakers op NPO Radio1.

AD Haagse Courant heeft het aan de stok met de lokale partij Groep de Mos. Deze grootste partij van Den Haag, die ook in het college van B&W zit, kan zich niet vinden in een publicatie over raadslid Nino Davituliani. Daarin stond dat Davituliani, die tegenstander is van een generaal pardon, zelf door een dergelijk pardon in Nederland mocht blijven. Dat kwam naar buiten naar aanleiding van berichtgeving rond een Armeens gezin dat momenteel in een kerk ondergedoken zit.

Groep de Mos meldde vervolgens aan de redactie van AD Haagsche Courant dat er een fractiebesluit was genomen om in elk geval deze maand niet meer met journalisten van de krant te spreken. Hoewel de partij de lezing van het AD niet ontkent, is ze niet te spreken over het artikel. "We hebben besloten om AD links te laten liggen, vanwege persoonlijke en onterechte aanvallen op een raadslid van ons", aldus een woordvoerder van de partij.

Strafbankje

Axel Veldhuijzen: "We zitten even in het strafbankje, maar we blijven natuurlijk gewoon doorgaan met verhalen schrijven over Groep de Mos. In de kern is het natuurlijk heel raar dat een politieke beweging zo opereert als het even niet fijn is, als het wringt."

Ster advertentie
Ster advertentie