Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Hoog bezoek aan Noord-Korea

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Hoog bezoek aan Noord-Korea


Gepresenteerd door: Sophie Derkzen

In Bureau Buitenland hoor je internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen, van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 14.00 uur.

Hoog bezoek aan Noord-Korea

Alle voorbereidingen zijn getroffen in Noord-Korea voor bijzonder bezoek: Vladimir Poetin kan ieder moment aankomen. En dat zou voor het eerst sinds ruim twintig jaar zijn dat hij het land bezoekt. Wat zegt dat over de verhoudingen tussen Rusland en Noord-Korea, die sinds de oorlog flink lijken te zijn verbeterd? En wat denkt Poetin te gaan halen bij zijn bezoek? Daarover correspondent Ifang Bremer.

Een nieuwe termijn voor Von der Leyen

Vanavond komen voor het eerst sinds de verkiezingen de Europese leiders bij elkaar tijdens een informeel diner. De bedoeling is dat daar gesproken wordt over de verdeling van de belangrijke posten voor de komende vijf jaar. Maar die verdeling is al min of meer bekend, met als belangrijkste een nieuwe termijn voor Ursula von der Leyen als Commissievoorzitter. Politiek filosoof en historicus Luuk van Middelaar vertelt hoe de verschoven politieke verhoudingen haar toch voor uitdagingen kunnen gaan zetten.

Buitenland Uitgelicht: Zweedse bestsellerschrijver moet gevangenis in

De succesvolle thrillerauteur Nesser, die ook veel fans in Nederland heeft, is afgelopen week veroordeeld tot een fikse gevangenisstraf. Correspondent Tjade Michels over deze opmerkelijke zaak in het Scandinavische land.