appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Humberto
STER Advertentie

De Proloog: Dansen op George Ezra en meezingen met Whitney Houston

De Nieuws BV
donderdag 12 juli 2018 | BNNVARA | Willem Frank de Nood Twitter

Op de dag dat het peloton in Frankrijk richting de Mûr de Bretagne raast, praten Patrick Lodiers en Willemijn Veenhoven in De Proloog met twee gasten over de Tour en de liefde voor de wielersport. Dit keer ontvangen zij Tweede Kamerlid Paul Smeulders (GroenLinks) en veldrijder Sophie de Boer.

Programma item: 1

Genieten van de modder

Veldrijden vindt de Boer een prachtige sport, ze geniet van de modder, het uitzoeken van specifieke banden en het bepalen van de juiste bandendruk. Maar het afgelopen jaar raakte De Boer overtraind en twijfelde ze ernstig over het doorgaan met veldrijden.

Roef en Route

Roelof van de Redactie is en route in Frankrijk en reist mee met de Tourkaravaan. Dit keer gaat hij op zoek naar nieuwe verhalen over wielrenner Primož Roglič (LottoNL-Jumbo). Omdat slechts 938 keer per etappe door de commentatoren wordt gemeld dat de goede man nog niet zo lang geleden een skischansspringer was. Zijn ploeggenoot Robert Gesink heeft een gouden tip voor die commentatoren: "Kom eens met hem praten."

Roef en Route

Roelof de Vries is de komende drie weken in Frankrijk om op geheel eigen wijze verslag te doen van de Tour de France, dit doet hij onder de noemer 'Roef en Route'. Elke werkdag is hij te horen tussen 13:00 en 14:00 in De Proloog.

Wielrennen en politiek

Terwijl Paul Smeulders en Wout Poels als tieners samen bij een Helmondse club fietsten, namen ze allebei een andere afslag. Wout fietst in de Tour bij Team Sky als een van de steunpilaren van Chris Froome. Smeulders ging de politiek in. Maar ze zijn samen blijven fietsen op zondagochtend met als startplaats Den Bosch.

Giro Rosa

In de Giro Rosa, de grootste wielerkoers voor vrouwen in Italië, staat de tijdrit op stapel. Met wielercommentator José Been besprak Patrick de kansen van de Nederlandse renners. Volgens José maakt Annemiek van Vleuten zeker kans in deze pure klimtijdrit. Een samenvatting van de etappe is vanavond om 20 uur te zien bij Eurosport.

Bellen met Ramona

Verder: een inkijkje in de roerselen van de familie Terpstra. Patrick en Willemijn bellen dagelijks even met Ramona, die thuis de boel draaiend houdt terwijl Niki koerst in Frankrijk. Maakt zij zich weleens zorgen over haar man, als renners massaal tegen het asfalt smakken?

#5 De Proloog: Sophie de Boer en Paul Smeulders

De Proloog

De Proloog is dé wielertalkshow van De Nieuws BV op NPO Radio 1. Elke dag tussen 13:00 en 14:00 schuiven er twee gasten aan, wordt het laatste nieuws van de Tour besproken, bellen we met Ramona Terpstra (de vrouw van Niki), werpen we een blik op de Giro Rosa en is er een bijdrage van Roelof van de Redactie in de rubriek 'Roef en Route'. Wil je niets missen? Volg ons dan op Twitter en Facebook en abonneer je op de podcast!

Muziek in De Proloog

Op de fiets, in de trein of in de auto: wij stellen een fijne muzieklijst samen met elke dag drie nieuwe nummers. Been, De Boer en Smeulders hebben alle drie weer een mooi plaatje aangedragen voor onze Spotifylijst, luisteren dus!

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Tour de France

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1