appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 3 september

De coronaboete moet omlaag

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Meerdere partijen stelden gisteren een versoepeling van de coronaboetes voor. Minister Grapperhaus ging in het Kamerdebat diep door het stof, nadat foto’s verschenen van zijn bruiloft waarop de coronamaatregels niet worden nageleefd.

De boete voor het schenden van de anderhalve meterregel ligt nu op 390 euro en is voor jongeren al verlaagd naar 90 euro. Als de boete wordt verlaagd naar onder de 100 euro, verschijnt deze niet langer op het strafblad. De partijen willen nu dat het bedrag ook voor volwassenen wordt aangepast. 

Vindt u het bedrag van de boetes te hoog? Of moet de misstap van een minister niet de reden zijn om het beleid aan te passen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1