appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 29 juli

Geen mondkapjesplicht is een gemiste kans

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De mondkapjesplicht is de afgelopen dagen opnieuw veel besproken. In België is het dragen van neus- en mondbedekking al verplicht in openbare ruimtes en sommige virologen waarschuwen dat een mondkapjesplicht de enige manier is om een nieuwe lockdown te voorkomen.

Toch ziet het Nederlandse kabinet strengere maatregelen niet zitten, zo wordt vanuit Den Haag gemeld. Er zou nog niet genoeg bewijs zijn dat de bedekking effectief is in het beperken van coronaverspreiding. Mondkapjes blijven daarom vooralsnog alleen verplicht in het openbaar vervoer.

Zijn de twijfels van het kabinet terecht? Of zouden we zo snel mogelijk het voorbeeld van België moeten volgen?

Bent u een ondernemer en overweegt u mondkapjes te verplichten in uw bedrijf? Of ziet u het dragen van mondkapjes helemaal niet zitten?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1